Αντίστροφη όσμωση – Τι είναι;

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

αντίστροφη όσμωση

Τι είναι η αντίστροφη όσμωση.

Μια σύντομη εξήγηση του αποτελέσματος

Από νερό χαμηλής ποιότητας ή μη πόσιμο (ή ακόμα και από θαλασσινό νερό) με μια συσκευή που λειτουργεί με την μέθοδο της Αντίστροφης Όσμωσης παίρνουμε Πόσιμο Καθαρότατο Νερό απαλλαγμένο από τα ανεπιθύμητα στοιχεία που έχει το νερό σε κάθε περιοχή.

Η αντίστροφη όσμωση, είναι γνωστή επίσης και σαν η ανώτερη δυνατή φίλτρανση από την βιομηχανία τεχνολογίας καθαρισμού νερού, αναπτύχθηκε στα τέλη του 1950 με την συνδρομή της Αμερικανικής Κυβέρνησης, σαν μέθοδος αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και μετατροπή του σε πόσιμο. Σήμερα, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης έχει ονομαστεί έτσι σαν την τελειότερη λύση καθαρισμού και φιλτραρίσματος νερού. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για το πότισμα των φυτών, και από πολλές βιομηχανίες που απαιτούν ultra-καθαρισμένο νερό.

Τώρα αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη στα σπίτια και στα γραφεία για πόσιμο νερό με πολύ μικρό κόστος.

 

αντίστροφη όσμωση

Ποια είναι η αρχή λειτουργίας της αντίστροφης όσμωσης.

   Το φαινόμενο της όσμωσης εμφανίζεται όταν καθαρό νερό ή μια αραιή αλατούχος διάλυση που βρίσκεται στην μια πλευρά μιας ημιπερατής μεμβράνης περνάει μέσω αυτής της μεμβράνης σε μια υψηλότερης συγκέντρωσης αλατούχο διάλυση που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της.

Το φαινόμενο της όσμωσης εμφανίζεται στην παραπάνω εικόνα. Μια ημιπερατή  μεμβράνη τοποθετείται μεταξύ δύο διαμερισμάτων. "Ημιπερατή", σημαίνει ότι η μεμβράνη είναι διαπερατή σε μερικά είδη, και μη διαπερατή σε άλλα. Υποθέστε ότι αυτή η μεμβράνη είναι διαπερατή στο νερό, αλλά δεν είναι στο αλάτι. Κατόπιν, τοποθετούμε ένα αλατούχο διάλυμα σε ένα διαμέρισμα και το καθαρό νερό στο άλλο διαμέρισμα. Η μεμβράνη θα επιτρέψει μόνο στο νερό να διαπεράσει δια μέσω της στην άλλη πλευρά που βρίσκεται το αλατούχο διάλυμα. Το αλάτι δεν μπορεί να περάσει προς την πλευρά του καθαρού νερού.

 

 

 

αντίστροφη όσμωση

Πώς λειτουργεί.

Εν συντομία, το σύστημα αντίστροφης όσμωσης επεξεργάζεται το νερό που με πίεση κινείται ανάμεσα σε πόρους (τρύπες) ειδικής μεμβράνης. Το νερό καθώς περνάει μέσα από έναν ειδικό θάλαμο (στρογγυλό σωλήνα – δοχείο), συμπιέζεται τριγύρω σε έναν κεντρικό σωλήνα σπιράλ που είναι η μεμβράνη φιλτραρίσματος νερού.

Είναι αυτή η πίεση που χρειάζεται για να σπρώξει το νερό να περάσει μέσα από την μεμβράνη ώστε να γίνει ο διαχωρισμός από τα ανεπιθύμητα στοιχεία του νερού

Το πιο σημαντικό για την αντίστροφη όσμωση είναι ότι τα ανεπιθύμητα στοιχεία αυτομάτως φεύγουν μέσω της αποχέτευσης και έτσι δεν ‘’χτίζουν - επικαλύπτουν’’ την μεμβράνη όπως συμβαίνει με τα κοινά συστήματα φίλτρανσης. Αυτό επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μέρος του νερού παροχής το οποίο ξεπλένει την μεμβράνη και την κρατάει καθαρή.

Για περισσότερες πληροφορίες για την αντίστροφη όσμωση και τα φίλτρα νερού στις Σέρρες επισκεφθείτε την σελίδα της ECOTEXNIKI στο Facebook πατώντας εδώ.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.